فشارسنجهای دیجیتال به دو دستهی مچی و بازویی تقسیمبندی میشوند. نکته مهم این است که فشارسنج های بازویی دقت بالاتری از فشارسنجهای مچی دارند اما استفاده از فشارسنج های مچی راحتتر است. فشارسنج مچی روی مچ دست بسته میشود و دیگر نیازی نیست شما آستینتان را بالا بزنید یا چاقی و لاغری دیگر مانع بستن کاف به دور بازو نمیشود.
درست است که فشارسنج های مچی نسبت به موقعیت بدنی حساس هستند و برای اندازه گیری صحیح، باید دست و مچ در سطح قلب قرار گیرد. اما به طور معمول کار با آنها برای مردم راحتتر از مدل بازویی است. فشارسنج های بازویی باید بالاتر از آرنج قرار گرفته و دستها صاف و مچ ها بسته نباشد. کاف باید از جهت صحیح روی بازو قرار بگیرد. کاف نباید خیلی سفت یا شل باشد. بنابراین بستن کاف فشارسنج بازویی ممکن است کمی مشکل به نظر برسد. اما فشارسنج مچی را میتوانید بهسرعت روی مچ بسته و در هر شرایطی فشار خود را اندازهگیری کنید.
اما بهطورکلی برای کسانی که استفادهی صحیح از فشارسنج دیجیتال را بلد باشند، فرق چندانی بین دقت این دو فشارسنج وجود ندارد.
کدام نوع از فشارسنج بهتر است؟
انتخاب بهترین نوع فشارسنج باتوجهبه نیاز شما و استفاده آن در خانه یا استفاده حرفهای تعیین میشود. اگر مشکل فشارخون دارید، باید یک دستگاه فشارسنج خریداری کنید. زیرا افزایش و افت فشارخون میتواند نشانهی یک بیماری جدی باشد. بررسی این ناهنجاریها برای پیشگیری از فشار خون بالا، سکته مغزی یا حمله قلبی ضروری است. قبل از انتخاب و خرید دستگاه فشار سنج باید به عوامل زیر دقت کنید تا بهترین فشارسنج را انتخاب کنید.
۱. نیاز شما و قیمت دستگاه فشار خون
فشارسنج مناسب باتوجهبه نیاز شما تعیین میشود. فشار سنجهای عقربهای دقت بسیار بالایی در اندازهگیری دارند. اما برای استفاده از آنها باید دانش و مهارت استفاده از آن را داشته باشید. پرستاران، پزشکان و متخصصان از این نوع دستگاه استفاده میکنند. زیرا دوام آن بسیار خوب است و از انعطافپذیری و دقت بالایی برخوردارند.
اما معمولا افرادی که به دنبال فشارسنجی برای مصارف خانگی هستند، میخواهند دستگاه بهآسانی کار کند و در اندازهگیری فشارخون با مشکل مواجه نشوند. فشارسنجهای دیجیتالی طوری طراحی شدهاند که بسیار کاربرپسند هستند. افرادی که سابقه پزشکی ندارند، میتوانند بدون گوشی پزشکی با این دستگاه فشارخون را اندازهگیری کنند.
یکی از مهمترین عوامل تعیینکننده برای انتخاب بهترین فشار سنج، قیمت آن است. دستگاههایی که برای مصارف خانگی کاربرد دارند، قیمت مناسبی داشته و مقرونبهصرفه هستند. بسیاری از فشارسنجهای گرانقیمت در بازار برای متخصصان طراحی شدهاند و در خانه کاربرد زیادی ندارند.
۲. دقت دستگاه فشارسنج
هر نوع ابزار پزشکی باید دقت بسیار بالایی داشته باشد. در انواع فشارسنج دقت اندازهگیری تفاوت دارد. بالاترین دقت اندازهگیری مربوط به فشارسنجهای جیوهای است. این دستگاهها در حد استاندارد هستند. فشار سنجهای عقربهای هم دقت بسیار بالایی دارند. اما در این نوع فشارسنج مهارت و تخصص شخص هم مهم است، زیرا برای خواندن آن باید از گوشی پزشکی استفاده کرد و بهدقت به صدا گوش داد.
فشارسنجهای دیجیتال نسبت به دو فشارسنج دیگر دقت پایینتری دارند. اما چون استفاده از آنها بسیار ساده و راحت است، طرفداران زیادی دارد.
۳. کیفیت و نوع طراحی دستگاه فشارسنج
کیفیت، جنس و نوع طراحی دستگاه فشارخون در عملکرد آن تاثیر زیادی دارد. تمامی قطعات از کاف تا سوپاپ و پمپ فشار همگی باید کیفیت قابل قبولی داشتهباشند. قسمتی که با پوست در ارتباط است، باید ضدحساسیت و نچسب باشد تا آلرژی ایجاد نکند. اندازه کاف هم باید استاندارد باشد. اگر بازوبند خیلی گشاد یا خیلی تنگ باشد، در اندازهگیری مشکل ایجاد میکند.
۴. راحتی و قابلیت حمل دستگاه فشارخون
فرقی ندارد فشارسنج را برای مصارف خانگی خریداری کنید یا مصارف حرفهای. درهرصورت باید راحتی و سهولت جابهجایی آن را در نظر داشت. البته دستگاههای سبک و قابلحمل کمی گرانتر هستند. پزشکان حتما باید این نوع فشار سنج را خریداری کنند تا حین کار راحت باشند. اما برای مصارف خانگی میتوان به دنبال دستگاههای فشار خون کمی سنگینتر اما مقرونبهصرفه بود.